Daca Romania este pe ultimul loc in toate topurile bune si pe primul in toate cele rele, trebuie sa recunosc ca romanasii nostri este super priceputi la afaceri. Nici nu-mi imaginam vreodata ca lucrurile ar sta altfel, dar chiar asa, pe fata?

De cateva luni de zile urmaresc un Nikon D60 pe un site oarecare si cunoscut. Ma tot uit cu jind la el, imi mai curge o bala, inghit in sec, ma rog. Pretul tot creste, imi mai curge si o lacrima, ma rog. Ultima oara cand am verificat, nu acum mult timp, costa gen 18 milioane. Dar acum, vestitul site a lansat o super oferto-promotie-jecmaneala pe care, daca esti prost, nu o poti refuza.

Noul Nikon D60 Buy Back. Adica vii cu aparatul tau foto vechi si primesti un discount de 400 de RON. Super, nu? Numai ca Nikon, de dragul acestei promotii avantajoase, s-a facut subit vreo 22 de milioane jumate. Deci, ca sa zic asa, iti iei Nikon D60 si, in final, esti fericit si cu banii & apartul foto vechi luate. Pentru ca, in caz ca va pricepeti mai rau ca mine la matematica: 22-18=4=”discountu'”=nu e nici un avantaj si-ti mai iau si aparatul vechi. Si mai castiga si vreo 500 de mii. LOL, ca sa zic asa.

Dar, daca te-ai prins de smecherie, te gandesti ca mai bine iti iei o masina de spalat de la Domo/Altex/Vax. Dar ti-o iei online, ca cica e mai ieftin cu 10%. LOL din nou, caci, vezi tu, pe net, preturile sunt cu 10% mai mari decat in magazine. Asa ca da, platesti cu 10% mai putin din pretul de pe net, adica pretul din magazin, adica macar nu pierzi bani si aparate foto, ca la „mai sus”. Sau ceva de genul asta… oricum, pe acolo bate si smecheria asta.

Asadar si prin urmare, in topul celor mai tari tari puse pe tepe si smecherii, sunt singura ca Romania este pe primul loc.

Pe principiul „nici unul dintre romani nu te fura mai rau ca toti la un loc”.

Scurt si la obiect!

Pam Pam!

Reclame