Vine o zi in viata fiecarei femei cand trebuie sa se confrunte cu cele mai neasteptate si mai imputite lucruri existente pe Terra: sosetele barbatului.

Ca in orice alta situatie biohazardanta, unele femei aleg sa inchida ochii. Altele iau atitudine, iar altele vor sa ia atitudine, dar nu stiu de unde s-o apuce. Sfatul meu este sa n-o apuce de nicaieri pentru ca nu stim ce germeni/virusuri sau alti microbi aduce cu sine.

Tutorialul ce urmeaza necesita o implementare care va dura nu mai putin de 6 luni, caci este greu sa inveti un copil de peste 25 de ani anumite regulipentru combaterea dezastrelor.

Asadar, in prima zi in care observi ca ceva nu este in regula, ii vei pregati o cina frumoasa si-l vei astepta acasa cu multa dragoste. El, sarind in sus de bucurie ca un copil ce e, se va descalta la un moment dat. In acel moment, lumea ta se va opri in loc. Florile se vor ofili, apa va deveni ruginie, sufleul se va pleosti, geamurile vor crapa, iar viermii vor incepe sa misune. In aceasta prima zi, incerci sa treci cu vederea aceste aspecte atat de evidente, chiar daca pofta de mancare moare in lumina izului de picior putrezit.

Intr-o a doua faza, cand lucrurile se repeta, realizezi ca trebuie sa iei atitudine si ii spui: Te rog frumos, iubitule, cand vii acasa, scoate-ti sosetele… (iar in gandul tau vei continua: si arde-le). In urmatoarele cateva zile, pana la urma, va pricepe.

A treia faza a tutorialului: Va veni acasa, se va descalta si isi va scoate sosetele. Ploaie, vant puternic, mirosul picioarelor persista. Ii vei comunica cu lacrimi in ochi: Te rog, iubitule, spala-te pe picioare imediat dupa ce te-ai descaltat. In gandul tau, stii prea bine ca singura solutie reala ar fi sa si le taie, dar incerci the easy way inainte. Dupa cateva zile in care ii repeti treaba asta, va pricepe si se va spala.

Esti fericita acum. Au trecut doua luni si pare sa fi priceput. Pana deschizi cosul de rufe si te izbeste mirosul sosetelor nespalate si putrezite. Nu asta ar fi problema, cat faptul ca bluza ta de matase se atinge de ele. Vei reusi vreodata s-o mai salvezi? Va trebui oare s-o arzi? Intri in panica.Te calmezi.

In a patra faza: Vine acasa obosit si il informezi: Iubitule, cand vii acasa, descalta-te, scoate-ti sosetele si pune-le direct in apa rece si spala-te pe picioare. Dupa alte cateva zile/saptamani, pricepe. Face precum i-ai spus.

Ce n-ai prevazut tu este ca, barbat fiind, trebuie sa-i dai mura-n gura. Cand i-ai spus sale bage in apa rece, pentru tine era de la sine inteles ca in apa sa puna si detergent. Pentru el, nu. Tu n-ai curaj sa te atingi de ligheanul cu sosete.

In a cincea faza: Vine acasa si il rogi: Iubitule, te rog frumos, cand vii acasa, descalta-te, spala-te pe picioare (cu apa si sapun), iar sosetele pune-le in apa rece CU DETERGENT. Deja te trec apele de la atatea explicatii si fraze repetate. Dupa 10 zile pricepe si pune si detergent.

Te trantesti pe canapea fericita. Gata, asta a fost. Vrei sa te duci sa faci o baie cu multa spuma, dar ce ti-e dat sa vezi? Ligheanul cu sosete adunate de o saptamana. Faci cateva exercitii de relaxare, dar ti-e frica sa te atingi de ele.

In a sasea faza: Iubitule, cand vii acasa, te speli pe picioare, pui sosetele la muiat in apa cu detergent si mai tarziu le speli. Stii bine ca solutia ar fi soda caustica (si pentru sosete, si pentru picioare), dar nu apelezi inca la asa masuri drastice.

Dupa cateva zile, pricepe. Auzi din departare: Le-am spalat, le-am spalat si chicoteli de mandrie! Are impresia ca a facut ceva extraordinar. Il feliciti, ii dai o prajiturica si respiri usurata.

In a saptea faza: Deodata, auzi: Si acum ce fac? Inainte sa-ti smulgi parul din cap, ii spui calm: Acum le clatesti.

Gata, misiune indeplinita. Din pacate, nimeni nu-ti ofera o medalie.

In a opta faza: Auzi, iubito, nu te supara pe mine, dar cum le clatesc?

Chiar daca vrei sa te spanzuri, sa te arunci pe geam, sa infigi cutitul in el si sa-l bati 2 zile, trebuie sa te calmezi: Arunca-le! Arde-le! Distruge-le! Taie-ti picioarele! Da-le foc! Mai bine, du-te in camp si da-ti foc! Apoi, arde si cenusa! Orice numai sa nu te mai aud!

Dupa 6 luni de zile, barbatul invata sa-si spele sosetele. Inca n-am verificat daca stie sa le puna la uscat si sa le stranga pe urma. Peste inca 6 luni, sigur va invata.

Daca nu, trebuie sa stii sa schimbi o incuietoare sau sa fugi departe precum faceau evreii, pierzandu-ti urma.

Anunțuri