Intotdeauna am avut niste nedumeriri legate de rockeri.

De ce trebuie sa aiba parul lung, toti? Initial m-am gandit ca daca asculti prea mult rock, iti vine sa-ti lasi parul lung.:) Am ascultat si eu o perioada, dar nu mi-am lasat plete nespalate si nici nu mi le-am scuturat in ritm de „uauauauauaAAAAAUUUUUzdrangzdrangzdrang!”.

De ce simt nevoia sa si le scuture (pletele) in gurile celor din jur? Care este scopul? Sau asa se danseaza rockul? Sau asa se traieste? Nu pricep.

De ce zbiara ca descreieratii? Imi dau senzatia ca they’re on something. Asa fac fanii? Oare ce reprezinta acest comportament aparent deviat?

Trecand peste aceste intrebari ale mele, am niste mici comentarii legate de concertul de aseara (Whitesnake si Def Leppard).

Def Leppard nu mi-au placut. Punct. Trec la Whitesnake.

Coverdale e Coverdale si va fi mereu Coverdale, orice ati spune. Insa are Coverdale un basist de mama mama. Nu gasesc poze cu el. O fi mai nou, nu ma pricep. Deci un hispanic de valeu, te apuca fiorii. Vorba lui Coverdale: „a man too sexy for his own underwear”.

Peculiar: Woai, il vezi ce bun e?

Peculiaru’: Cine?

Peculiar: Basistu’!

Peculiaru’: Astia se cheama <am uitat eu cum>, sunt cei care tin mai mult la look decat la muzica.

Peculiar: Deci eu n-am nimic impotriva! Si ia mana de pe mine sa nu creada ca-s cu cineva!

Concertul a fost fain, daca ignorai urmatoarele lucruri:

1. Ca sa-ti iei ceva de baut, trebuia sa strabati o gramada de drum pana la casa cu jetoane. Acolo stateai o ora la coada. Apoi te intorceai, iar iti lua o ora. Te puneai la coada la „bar”, unde 3 oameni serveau 10.000 de oameni. Oricata rabdare ai avea in general, tot ti-o pierdeai pana la urma. Si nu te serveau oricum. O pitipoanca dadea numai inghetata, alta numai bere si alta numai cola. Desi era o coada infernala si primeai numai coate in gura, mimoza cu inghetata (si nimeni nu cumpara inghetata) nu misca un deget… ea servea doar inghetata.

Se mai baga in fata cate unul ca asa e in Romania. Pana s-a bagat o cucoana in fata mea si am atentionat-o ca exista o coada si ca toata lumea sta de o ora. Replica ei a fost extrem de inteligenta: „Dar eu nu vreau bere!”. Asa, si? Nici eu. Si?

2. Pisoarele erau prea tari. In aer liber. Deci daca erai barbat, puteai sa faci pipi in fata lui Coverdale. 2 in 1 numai la Romexpo.

3. Peculiar la concert: In fata mea – some fat cow care sarea in toate directiile. In dreapta – some ugly rockeri care se bateau cu bere. In stanga – 2 pitipoance la nu mai mult de 14 ani care aveau o voce de cutie de conserva. Mi-au gaurit toate timpanele. Nu zbiera toata multimea cat zbierau alea doua. In dreapta – niste tipe nespalate pe cap de 2 saptamani, isi scuturau microbii si paduchii in fata mea. In spate – niste parinti inconsienti care stateau cu copila lor de maximum 4 ani. Fetita era tare simpatica, parintii cam prosti. Era insa tare nerabdatoare: „Mami, mami, sa-nceapa iocku’!”.

4. Bilete in fata inseamna bilete langa subwoofer. Proasta alegere. Mi s-au dezorganizat toate organele si acum am ficatul unde imi era creierul si splina unde e ficatul si creierul facut zob, pe jos, intr-o balta de sange.

5. Sunetul a fost de toata jena. Vocea era practic inexistenta. Toata lumea canta cu Def Leppard, iar eu incercam sa inteleg un vers macar. N-am reusit.

Nu stiam nici toate piesele de la Whitesnake. La un moment dat au inceput sa cante o piesa pe care o stia toata lumea. Multimea canta cu ei. Eu ramasesem masca. L-am vazut pe Coverdale mai porno, asa, dar nu credeam ca poate canta asa balarie. Asta pentru ca din melodia „Ain’t no love”, am inteles „Anal love”. Si cand am intrebat cum se cheama piesa, tot „anal love” am inteles. Ma rog, era si galagie… sunetul prost. In fine. Si totusi, tot nu reusesc sa inteleg altceva.

Peculiaru’: Mi-ai stricat piesa asta pentru totdeauna!

Si totusi, ce basist!

Reclame