Daca as fi la putere, si norocul vostru ca nu sunt, as inventa un permis special pentru acceesul in locurile publice sau private unde exista mai mult de 3 oameni pe 80 mp. Cu alte cuvinte, un permis pentru iesit din casa. Cine nu il detine, sta in casa pana putrezeste.

De ce? Pentru ca romanii sunt needucati, necivilizati, fara scoala si aproape in unanimitate si fara cap.

Nu e zi in care sa nu ies din casa si sa nu ma incomodeze toti taranii. Am vrut sa sune mai artistic, dar tot „tarani” e mai bine. Sau „fiinte care-si inchipuie ca sunt singure pe pamant si se bat cu pumnii-n piept de fericire”. Am sa particularizez individul care ma scoate zilnic din sarite. Mentionez ca mereu sunt mai multi/zi, insa toti intruchipeaza o entitate de sine statatoare. Aceasta entitate se cheama Visinel.

Visinel este orice barbat sau femeie, de absolut orice varsta, de aproape orice profesie si care face parte din aproape orice mediu social. Caracteristic pentru Visinel este ca e batut in cap si nu-l duce mintea mai departe de aprozar.

Sigur il cunoasteti pe Visinel. Il vedeti de cel putin 5 ori pe zi.

Cei care au carnet sau cei care n-au permis de conducere, dar au maniere, stiu ca atunci cand sofezi sau cand mergi pe strada/trotuar/bordura/vale/deal/munte/tarm/etc. se merge pe parte DREAPTA.

Sa-i explicam si lui Visinel cum se face. Ai o banda de ciment. Ii zice trotuar. Ai doua maini. Una dreapta, cealalta stanga. Cum mergi tu inainte, pune-te pe marginea dreapta a trotuarului ca sa nu incomodezi circulatia. Daca mergi cu spatele e putin mai complicat pentru ca trebuie sa stai pe stanga.

Visinel merge de obicei ori in zigzag, ori pe partea stanga. Categoric ca daca merge in sensul opus sensului tau de mers, va merge repede si te va si lovi. Daca merge corect din punct de vedere al orientarii, tu te grabesti, el se plimba fix in fata ta.

Visinel e exact vita care se opreste in mijlocul drumului. E boul care coboara din autobuz si se opreste in usa. E probabil pensionarul care se plimba la ora 8 dimineata, in mijloculul drumului, incomodandu-te pe tine care te duci la serviciu ca sa aiba el pensie.

Cand o sa ies la pensie o sa ma bucur ca nu trebuie sa ma mai trezesc la 6 dimineata. Cei care sunt deja la pensie ce treaba au pe strazi la 7-8?!

Visinel mai e si retardatul care a gresit drumul si, in mijlocul multimii, se intoarce brusc. E cel care cara cu el in RATB o lada, doua butoaie, pe mama mare, pe matusa, o colivie, un acvariu si un geamantan.

E handicapatul care nu stie ca daca intre el si alt om exista o usa, cel care iese are prioritate. Sau este si suficient de prost incat sa nu-si dea seama care dintre ei doi intra si care iese. Daca Visinel e afara si vrea sa intre intr-o cladire, Visinel iti va spune ca el iese de afara, deci are prioritate. Valabil si pentru tampitii din metrou/autobuz/tramvai/maxi taxi/taxi/tren/caruta/macara/lift/etc. E ca treaba cu prioritatea cand intri pe drumuri judetene de pe cele comunale s.a.m.d.

Visinel e probabil si supraponderal asa ca, in capul lui, ala mai mare are prioritate. E ala care se baga in fata cozii, e prostul care face scandal oriunde ar merge, e cel care vorbeste tare la telefon, in mijlocul metroului. E cel care se scobeste in nas, in ureche, in masele, in public.

Visinel e ala care da din coate ca sa coboare primul, sa ajunga primul, sa urce primul, sa cumpere primul, sa ia el ultimul produs etc.

Visinel must die ergo sa facem o petitie pentru educarea ori limitarea miscarilor sale in societate.

Reclame