Craciunul a ajuns sa fie o sarbatoare a ipocriziei. O sa apara peste tot articole, bloguri, urari, felicitari. Ura, vine Craciunul! Cadouri cumparate din obligatie, saruturi sub vasc date cu scarba, imbratisari de mai bine lipsa si urari. Ah, urarile de bine. Aici intervine cea mai mare parte a ipocriziei. Sa ai parte de un Craciun minunat, de un an nou fericit, toate bune alaturi de cei dragi.

Craciunul se petrece in familie. Da, toate familiile tinere ale anului 2007 se vor bucura nespus de ceea ce le aduc sarbatorile.

Sa luam familia tipica a secolului nostru. Sa-i zicem familia Ionescu. Familia Ionescu e familie de cativa ani. Doamna Ionescu e o femeie simpla, mai de la tara care si-a dorit dintotdeauna doi copii. A vrut o fetita pe care domnul Ionescu s-a chinuit sa i-o ofere pentru ca nu prea statea pe acasa, dar ajungem si acolo.

Si uite asa au aparut doi copii. Marian si Ileana. Marian e mai micut, dar Ileana e deja in clasa a doua. Marian nu poate fi crescut de parinti. Nici Ileana n-a fost. De dimineata pana seara, Marian sta cu dadaca, o fatuca de 20 de ani la care domnul Ionescu mai are ocazional bucurii, intre amante desigur. La sedintele cu parintii nu ajunge niciun membru al familiei Ionescu. Sunt mult prea ocupati.

Doamna Ionescu lucreaza la un post de televiziune. E secretara. Chiar daca are studii superioare, salariul este oarecum mediu si programul criminal. Ar vrea sa se distreze, dar nu are cand si nici cu cine.

Domnul Ionescu este un mare afacerist la cei 30 de ani ai sai. Are un program flexibil, insa doamna Ionescu nu cunoaste acest aspect. Cu toate ca acasa ajunge la ora 10, el pleaca de la serviciu pe la 3. Apoi ia pranzul in oras cu amanta, una din ele. Se indreapta apoi spre casa ei unde fac sex cateva ore. Ulterior, domnul Ionescu, toropit de atata munca, se intoarce acasa. Acasa, Marian zbiara si vrea sa se joace cu tati, dar tati trebuie sa se intinda caci tremura de la atatea orgasme. Ileana isi face lectiile… singura. Peste cativa ani se va lasa si de scoala. Doamna Ionescu sta in fiecare seara in bucatarie si gateste pentru a sa familie fericita. In timp ce taie 3 morcovi, lacrimile i se scurg peste obraji.

Cei doi Ionescu nu se intersecteaza prea des. Doar la masa cand sunt tacuti amandoi. Doamna Ionescu isi blesteama zilele, in timp ce domnul Ionescu se gandeste cum sa se vada maine mai repede cu amanta. Cand nu sunt tacuti, se cearta.

Doamna Ionescu stie prea bine ca al sau sot are bucurii prin cearsafurile extraconjugale, insa inchide ochii. Bine ca se intoarce la familie. Amanta va ramane mereu amanta. Dar pe sotie sigur o iubeste.

Sexul e teribil. Domnul Ionescu nu are erectie decat daca se gandeste la amanta lui mai tanara, iar doamna Ionescu nu se poate concentra, gandindu-se tot la amanta sotului.

In weekend sunt si mai familie. Ea spala rufe si se chinuie sa le intinda pe sarma, face piata, face curatenie si schimba scutece. Domnul Ionescu se uita la The Money Channel jumatate de zi, apoi se culca si se mai trezeste seara sa manance si sa se joace niste Lego cu Marian. Ileana sta cu mama ei in bucatarie.

In curand vine Craciunul. Traiasca sarbatorile! Mergem la bunici si mancam pe saturate. Cei 4 membri ai familiei vor impodobi frumos bradul, iar doamna Ionescu se va ascunde dupa ramurile brandului artificial pentru a mai stoarce o lacrima. Domnul Ionescu va zambi ipocrit si ii va spune cat de mult o iubeste. In caz ca aveti impresia ca aceasta familie nu este una functionala, va inselati. Exact asa functioneaza majoritatea familiilor. Daca nu vorbim despre probleme inseamna ca nu exista.

Domnul Ionescu va cumpara toate cadourile. Marian va primi o noua bicicleta. Ileana va primi un ghiozdan si alte balarii, iar doamna Ionescu va primi un inel de aur cu cristale si alte facaturi. Se vor bucura cu totii, mai ales doamna Ionescu care se va intreba oare amantei ce i-a luat. Vor sta la masa impreuna cu parintii ei si cu parintii lui, cu frati, surori si prieteni. Se vor bucura ca pot petrece impreuna acest minunat Craciun. Atata timp impreuna este o binecuvantare.

Vor zambi cu totii la o masa rotunda, in noaptea de Craciun. Domnul Ionescu, care are un simt al umorului extrem de dezvoltat, va glumi intruna si ii va imbratisa pe toti. Lasati, amanta trece, vine alta, problemele raman, dar noi tot o familie suntem. Hai sa fim fericiti! Si sa neiubim la culme! Doamna Ionescu va zambi de complezenta… numai, numai sa nu intrebe parintii ce e in neregula. Va infuleca o halca de carne in timp ce va ofta ca viata ei este atat de terminata.

Macar de-ar avea bani sa traiasca singura, macar de-ar avea curaj sa-l lase, macar de n-ar avea copii, macar de n-ar mai minti-o, macar de nu s-ar mai preface…

Macar de ar avea si el curaj sa plece, macar de n-ar mai fi atat de ipocrit, macar de ar muri…

Macar de nu l-ar mai fi facut si pe Marian, macar de Ileana ar fi fost mai mare, macar de n-ar mai trebui sa se prefaca de fata cu copiii…

Macar de ar fi toti cu coloana vertebrala, macar de nu le-ar fi teama, macar de s-ar schimba cineva vreodata, macar de ar fi vreodata cu adevarat fericiti… Macar de nu i-ar mai privi familia crucis.
Macar de ar fi ea ceea ce-si doreste el si macar de ar fi el ceea ce-si doreste ea…

Macar de ar fi ipocrizia garantia unui Craciun fericit…

Sarbatori fericite si tot ce va doriti! Mai putin pentru familia Ionescu care nu are nimic din ce-si doreste si nici nu va avea vreodata.

Anunțuri