Cum poate fi atat de ridicat in slavi un sentiment care face din tine un prost? De ce in dragoste exista iertare cand nu ar trebui sa ai ce ierta? De ce e considerat un sentiment nobil cand te farama in bucati si cand te pierzi pe tine cu tot ceea ce semnifici?

Cum sa traiesti departe de ratiune, intr-un continuu vis, o continua fericire? Cum poti crede ca asa ceva exista? Cum iti poti permite sa renunti la tine, sa te prelingi peste sufletul altuia fara pic de aparare? Sa te increzi orbeste in al tau suflet drag?

Dragostea te usuca de ratiune. Iti ia orice putere si iti ofera in schimb un zambet tamp, un val de ceata peste ochii inlacrimati si iti canta muzici de dragoste. Nu mai auzi, nu mai vezi, nu mai exista nimic altceva in afara de dragostea ta. Ce e prostia asta? Pe cine ajuta? Te debaraseaza de tot ce atarna greu in al tau trup firav, te ridica din ce in ce mai sus. Dai din picioare in gol. Nu mai ai pamantul aproape si iti place. Plutesti in deriva. Nu stii unde esti sau unde vei ajunge, nu te mai intereseaza.

Totul capata alt gust, alt miros, percepi mangaierile ca fiind mai tandre, zambetul lui te invaluie intr-o aura sclipicioasa. Nu-ti mai auzi numele, nu te mai concentrezi si nu te trage nimeni la raspundere daca esti indragostit. Ah, esti indragostit, ai o scuza. Sa fie oare o scuza? E de bine? Nu, nu ma lasa sa iubesc. Nu vreau sa ajung asa.

De ce esti asa? Iar n-ai dormit? Iar esti suparat? Aduna-te!

Nu, iubesc.

Ah, atunci scuza-ma. Felicitari! Felicitari? Scuza-ma, continua sa nu-ti faci bine treaba si sa fii absent caci dragostea e mai presus decat orice. Ia-ti concediu, bucura-te! Hai fugi la ea, lasa totul balta si vom pune o placuta pe biroul tau. Va spune „absent pe motiv de indragosteala”.

Ne inchidem toate afacerile, lipim pe usa un mesaj… „Inchis pe perioada nelimitata. Pana trece dragostea…”. E o boala! Necesita concediu medical, nu de odihna. Necesita perfuzii cu clorura de sodiu si glucoza care sa dilueze sangele gros, plin de dragostea ce se scurge prin ale tale vene. Trezeste-te! Cauta pamantul caci vei pica si cu cat dureaza mai mult, cu atat urci mai sus si cu atat doare caderea mai mult.

Ce e nobil in asta? Cativa fiori? Adrenalina? Fluturasii din stomac (de unde stii ca nu-s viermi)? Poti avea parte de toate acestea daca faci bungee-jumping sau daca incerci sa te arunci de pe un pod. Tot atat de trecatoare sunt senzatiile si la fel de mort te simti si dupa ce te izbesti de pamant, din dragoste sau din saritura.

A iubi inseamna sa te arunci in cap intr-un put fara apa. Ai emotii pana iti spargi capul si mori. Apoi totul trece…

De ce ti-ai dori asa ceva?

Anunțuri