Ei bine, moment de respiro. Iese azi Peculiarme pe usa unui mare spital din Bucuresti, dornica sa se relaxeze, sa faca ce ii trece prin cap si ce vede?! O Dacie infecta, veche si fumeganda, incinsa si semiabandonata. Cu cateva minute inainte iesise din ea o haita de tigani care cauta nu stiu ce pavilion. Masina era singura. Nu m-a interesat prea mult singuratatea masinii cat m-a interesat copilul sub 1 an care zacea abandonat pe bancheta din spate. Zbiera si plangea, geamurile erau inchise, parintii lui departe. Sa nu mi se faca sila?

Ne plangem ca e natalitatea scazuta. Tiganii fac copii peste copii, adolescentele la fel si eu ma intreb unde e natalitatea asta scazuta. E plin de copii oriunde te-ai uita. Partea mai proasta care de abia acum a inceput sa bata putin la ochi este ca acesti copii sunt traumatizati pe viata, cresc si traiesc in mizerie. Nu conteaza cat de rau o duc si cat le lipseste hrana sau educatia. Important e sa se nasca.

Mai nou, jurnalistii au imbratisat fenomenul copiilor abandonati de catre parintii care pleaca sa lucreze in strainatate. Nu neg faptul ca si acestia vor ramane cu sechele, dar majoritatea traiesc cu rudele, nu pe strazi si in niciun caz nu pe bancheta unei masini.

Femeile care avorteaza sunt aratate cu degetul si blamate. Eu le-as felicita ca nu aduc pe lume copii de care nu sunt capabile sa aiba grija. Exista avorturi sociale, exista ajutoare sociale pentru tinerele mame. Poate tocmai pentru aceste ajutoare de ordin financiar se gasesc toate parasutele sa faca copii gramada. Pentru acei amarati de 200 euro de la stat, ajutor pentru tinerii casatoriti, se leaga la cap o gramada de pusti de abia iesiti de pe bancile liceului. Pentru 200 de euro. De ce nu ar face-o si femeile inconstiente? Ce mai conteaza un copil in plus sau nu minus…

In timp ce voi sunteti preocupati de soarta psihica a copilului ramas cu bunicii pentru ca parintii au plecat in strainatate, alti copii mor de foame pe bancheta din spate a unei Dacii mizerabile. Probabil de aici si bancul cu copiii care se fac pe bancheta din spate… din nefericire, nu se pot creste tot acolo.

Acum, la radio este tratat subiectul turismului in Romania. Turismul e la pamant… ce trist.

Reclame