Nu ma asteptam ca femeile sa accepte faptul ca exista anumiti masculi mai avansati decat ele. Nu conteaza daca ele sunt capabile sau nu, dar stiu clar ca vor mai sus, vor sa faca ce fac ei, sa gandeasca cum gandesc ei. Oamenii sunt dornici de dominare sau dornici sa fie dominati. Sunt singurele categorii bine inchegate in care-mi permit sa-i incadrez. Femeile vor sa fie imbratisate de brate puternice, sa se ridice pe varfuri pentru a-si saruta iubitul, nu invers.

Un barbat in casa este un miracol al Craciunului si intr-o zi de vara. Barbatii schimba becuri, sigurante, fire, cabluri, geamuri, repara, strica si repara la loc, mai bine sau mai prost. Femeile plang. Femeile isi suna prietenele sa le recomande un barbat capabil. Vor sa fie ocrotite, iar barbatii vor sa le ocroteasca. Cum s-ar mai intampla asta daca ati fi la egalitate cu barbatii? Asa se explica existenta femeilor de cariera care au indraznit sa ajunga acolo unde barbatii pusesera monopol. Nu e un lucru deloc rau, dar intriga anumite categorii sociale. Si, nefiind decat unilateral dezvoltate, sunt mereu singure. Nu stiu sa gateasca, traiesc cu o pisica ce mananca numai conserve si doarme intr-o cutie de pantofi, nu au prieteni si se plang. Se plang pentru ca au ajuns sus. E, e valabil si in cazul unor barbati, dar nu vorbesc acum despre ei.

Ati vrut egalitate si ati obtinut-o pe anumite planuri. E mai bine asa? Unii barbati prefera un robot de bucatarie in locul unei femei plangacioase si care-i prea implicata in propria-i cariera pentru a-i da putina atentie. Voi, femeile, nu puteti trai fara barbati. In schimb, voi sunteti cat se poate de usor de inlocuit. Pentru cei care cred ca generalizez, nu o fac. Chiar daca vorbesc la modul general, chiar daca dau cateva exemple mai mult sau mai putin concrete, nu generalizez.

Barbatii sunt atrasi de senzualitate, feminitate, frumusete, inteligenta etc. (sau cu „/” intre). Femeile sunt atrase de putere, fie ca e financiara sau pur fizica, masculi feroce, stabilitate, si mai putin de un chip frumos. Vreti egalitate si prin asta nu inteleg ca vreti un barbat feminin ca voi, ci vreti ca voi sa fiti la fel de stapane ca ei.

Femeia anului 2007 nu mai e senzuala si firava, ci a devenit femeia-barbat. Sustineti ca nu va trebuie un barbat alaturi, ca le puteti face voi singure pe toate. Si langa cine va culcati noaptea? Langa cariera? Cine va mangaie si va alinta cand sunteti triste? Probabil nimeni pentru ca sunteti puternice si nu aveti nevoie, asa-i?

De ce vreti egalitate? Ca sa aratati cat de potente sunteti? Sunteti puternice pana esuati si atunci tot femei sunteti si plangeti. De ce? Ca sa va claditi singuratatea?

Reclame