Cu toate ca studiile arata ca femeile par a avea anumite avantaje fata de sexul opus, nu s-ar zice. Ma refer la avantaje psihologice si fiziologice.

Sa vedem… exista niste studii, facute de unii cu mult IQ si de trei ori mai multa experienta, care atesta ca:

1. Creierul femeii contine cu 15-20% mai multa substanta cenusie decat cel barbatesc. Substanta cenusie e cea care duce greul. Barbatul, crezand ca poate compensa, are creierul mai mare (din pacate e vorba doar de volum) si mai mult lichid cefalorahidian. Acesta ajuta probabil la amortizarea socurilor pe care le poate primi de la fiintele cu multa substanta cenusie.

2. Barbatii au si mai multa substanta alba care, spre norocul nostruk, al femeilor, contine niste neuroni care inhiba/ingreuneaza transmiterea informatiei la cortex. Cu alte cuvinte, e bine ca pot gandi, dar sunt mai inconstienti. Oamenii de stiinta sustin ca ar fi si o parte pozitiva… cum ca se pot concentra asupra unui singur lucru si nu sunt distrati de alte informatii care ar putea fi constientizate. De asta se spune ca barbatii n-au decat sex in cap. Ei, saracii, se gandesc la mai multe lucruri concomitent (sau cel putin incearca), insa gandurile sexuale sparg orice bariera pentru a fi constientizate. Cat de puternice pot fi…

3. Substanta alba a femeii e concentrata intre cele doua emisfere cerebrale, facand legatura intre ele. Asta le ajuta sa aiba gura mare. Si barbatii pot incerca sa tina pasul, dar raspunsul motor e mai puternic la femei asa ca barbatilor, n-aveti nicio sansa.

4. Fluxul sangvin cerebral este mai intens la sexul feminin. Acest lucru incetineste procesul de imbatranire a creierul la femei. Spre (ne)fericirea noastra, barbatii pierd mult mai mult tesut cerebral in timp, in special din lobul frontal… ala de se ocupa cu controlul si analizarea consecintelor propriilor actiuni. Barbatii isi pastreaza aceleasi impulsuri, insa nu se mai gandesc la consecintele pe termen lung… nu prea mai au cu ce. Incet, incet se apropie de animale.

5. Barbatii sistematizeaza tot, raman detasati, pe cand femeile au o uimitoare capacitate de empatie, se bazeaza pe instinct si uneori le mai si iese.

6. Barbatii ordona, femeile negociaza.

7. Atat femeile, cat si barbatii sunt susceptibili la depresie. Diferenta este ca pe femeie o paleste la un nivel mai scazut de stress. Aici e si o baza hormonala…

8. Femeile sunt setate sa-si amplifice experientele negative si sa le traiasca mult mai intens decat barbatii.

9. Pe cat de mare e susceptibilitatea femeilor la depresie, pe atat de mare este si cea a barbatilor la consumul excesiv de alcool, abuzul de droguri si comportamente antisociale. Viitorul suna bine…

10. Se stie de cand lumea si pamantul ca barbatii sunt infideli intr-un mare procent. Stati fara grija, femeile va prind din urma si urca ametitor in top.

Reclame