Eu traiesc acum. Voi de ce traiti atunci?

Asta apropo si de proastele care se vad maritate de cum le suna telefonul pentru prima oara.

Gigele, te trezesti in fiecare dimineata la ora 5 ca sa-ti faci ordine pe birou. Iti pui toate pixurile in borcanele diferite in functie de culoare, iti notezi pe post-it-uri tot ce trebuie sa faci in urmatoarele 7 zile. Cele galbene au prioritate mica, cele verzi au prioritate medie, iar cele rosii au prioritate mare. Iti pui dosarele in ordine, dar toate la vedere, etichetate ca atare. Sa nu se piarda nimic. Evident, toate informatiile le stochezi cu grija si in calculator, pe cel putin doua harduri diferite. Nu se stie niciodata ce uragan vine si iti zboara post-it-ul de pe lampa si uiti sa-l suni de directorul executiv de la Microsoft. Totul e planuit, de la scurtele vizite la baie pana la casa de vacanta de la Vatra Dornei unde vei locui cu frumoasa ta sotie pe care inca nu ai cunoscut-o si cu cei trei catei pe care ii vei inscrie la toate expozitiile canine existente. Hainele ti le impaturesti cu grija in fiecare seara… nici macar un nasture nu sta stramb. Esti extrem de pedant si organizat. Dimineata le reimpaturesti ca sa fii sigur ca nu ti-a scapat nimic aseara.

Esti senzational, Gigele! Acum imi fac si eu un plan. Planul meu nescris pe nici o hartie colorata, cu nici un pix verde, e sa vin sa-ti smulg toate biletelele cu ore, telefoane, to do-uri si schite cu viitoarea ta casa care probabil nu va exista niciodata, sa-ti imprastii toate hartiile si toate dosarele, sa-ti amestec pixurile si sa-ti despaturesc hainele, dupa care sa le pun la spalat culori peste culori… sa vedem ce iese. Ha! Sa te vad atunci… ce suparat vei mai fi. Iti dai seama, toate planurile tale nu mai au nici o baza celulozica sau hard-uistica. O sa-ti incurc toate firele de bumbac! Ce te faci? Te infurii ca altceva nu poti sa faci. Iti refaci toata ordinea cu lacrimi in ochi si astepti un semn divin care sa te indrume spre acea sotie perfecta pe care urmeaza sa o intalnesti.

Traiesti printre hartii si planuri, indosariezi tot, cugeti, modifici zilnic culoarea gresiei din casa de vacanta… ca doar mai ai timp pana sa-ti faci si casa. Hello! Traiesti atunci si atunci nu exista. Nici macar nu faci ceva ca sa existe… doar planuiesti. Ti-e teama sa faci ceva care ar putea sa iasa altfel decat ai planuit tu.

Gigele, ai dat de naiba. O sa vina una care sa-ti dea peste cap planurile. Intrebarea e cand. Ca poate reusesti sa gasesti nevasta mult visata, cei trei catei aurii si casa de la Vatra Dornei, dar ai toate sansele sa descoperi ca nu asta iti doresti cu adevarat. Oops! Si te trezesti in mijlocul vietii tale si te intrebi ce cauti acolo. Daca esti baiat destept, iesi. Daca nu, ramai si-ti traiesti planurile bine puse la punct care ti-au adus numai belele.

Mai e si genul de Gigel care nu-si face planuri deloc si tot o da in bara. E bine sa te gandesti ce faci… eventual inainte sa faci si sa fie al naibii de greu sa mai schimbi ceva.

Traieste acum, Gigele, ca nu se stie niciodata daca vei avea atunci-ul mult dorit si sa nu te paleasca jalea cand vei realiza ca ai pierdut si acum-ul!

Oh Billy Brown had lived an ordinary life.
Two kids, a dog, and a cautionary wife.
While it was all going according to plan
Then Billy Brown fell in love with another man.

Brown…Oh Billy Brown.
Don’t let the stars get you down.
Don’t let the waves let you drown.
Brown…Oh Billy Brown.
Gonna pick you up like a paper cup.
Gonna shake the water out of every nook.
Oh Billy Brown.

Anunțuri